Familieweekend

Gezellig samen op familieweekend

Op zoek naar een geschikte locatie voor een gezellig weekendje genieten met de hele familie?

Opa, oma, kinderen en kleinkinderen, ruimte genoeg tot 30 personen.

Na maanden spanning is het eindelijk zover, op vrijdag druppelt geleidelijk iedereen van de familie binnen. In de stal staat een uitgebreide collectie streekbieren ter beschikking, op vraag ook wijn en cava, water en limonade (of u brengt die zelf mee). Geen uren werk in de keuken want een lekker Italiaans buffet staat klaar om de hongerige magen te vullen. En dan een avond lang gezellig bijpraten. Eenmaal de kindjes in bed, ook even rust voor de volwassenen.

De volgende morgen wordt u wakker van de geur van verse koffie. De ontbijttafel staat reeds gedekt.  Terug met z’n allen aan de grote tafels voor een stevig ontbijt. Een korte wandeling door het dorp en de bossen verfrist even de neus. Terug op de hoeve kunnen de kinderen zich uitleven op de trampoline of de gocarts, voor de ouderen een spelletje petanque of kubbing.  Intussen werden de belegde broodjes voor ’s middags reeds aangeleverd want de tijd is kort … in de namiddag vertrekt u immers voor een avontuurlijke ladderwandeling. ’s Avonds wordt u verwend met een heerlijk fijnproevers menu. De avond wordt nog lang met een leuke familiekwis, bierproeverij of familiefoto’s op de grote SmartTV.

Zondagmorgen is de ontbijttafel alweer rijkelijk gevuld:  croissants, heerlijke ham en andere artisanale charcuterie, kaas, honing uit de streek, fruit, verse yoghurt, pannekoeken, huisgemaakte cake … De kinderen zorgden voor een glaasje Cava. Het is immers tijd voor uitgebreid zondags ontbijt …

’s Middags nog de laatste restjes van het weekend verorberen en dan keert iedereen stilletjes aan weer huiswaarts, met een heerlijk weekend in het geheugen gegrift.

 

Oma is jarig

Oma is jarig en we zetten ze in de bloemetjes

Op vrijdagavond komt de hele familie aan op de hoeve want oma is jarig, De ardeense lasagnes zijn een perfecte oplossing, ook voor de laatkomers. Oma wordt de avond zelf nog in de bloemetjes gezet bij het haardvuur .

Op zaterdag verzorgen we uw ontbijt: verse chocolademelk, verse eitjes, Ardeense ham, … Na een korte platte rust vertrekt u in de namiddag voor een bezoek aan het unieke Wildpark van de Grotten van Han. Te voet of met het treintje gaan jullie op avontuur  in het 250 hectare groot domein. U geniet er van adembenemende uitzichten en de vele dieren. Het belooft een prettige namiddag te worden voor zowel jong als oud.

Eenmaal terug staat er een mooi Ardeens buffet klaar. Samen met verse groentjes en een streekbiertje/trappist kunt u genieten van de lekkernijen van onze streek.
s’Avonds is er tijd voor ontspanning: de ouderen zetelen met een fijn glas wijn in de sofa’s dicht bij het brandend vuur. De jongeren begeven zich naar hun eigen stekje met tafelvoetbal en biljart of zetten zich rond de tafel voor een spel uit onze uitgebreide spelotheek.

De volgende morgen staat het ontbijt terug voor u klaar.  Hierna vertrekt u voor een mooie wandeling met als eindstation een heerlijk  restaurant volgens het door U gekozen kader.

In de namiddag nog even genieten van het samen zijn en dan kan u alweer dromen van een volgend weekend in de Ardennen want volgend jaar is oma terug jarig.