Familieweekend

Gezellig samen op familieweekend

Op zoek naar een geschikte locatie voor een gezellig weekendje genieten met de hele familie?

Opa, oma, kinderen en kleinkinderen, ruimte genoeg tot 30 personen.

Na maanden spanning is het eindelijk zover, op vrijdag druppelt geleidelijk iedereen van de familie binnen. In de stal staat een uitgebreide collectie streekbieren ter beschikking, op vraag ook wijn en cava, water en limonade (of u brengt die zelf mee). Geen uren werk in de keuken want een vers spaghettipakket staat klaar om de hongerige magen te vullen. En dan een avond lang gezellig bijpraten. Eenmaal de kindjes in bed, ook even rust voor de volwassenen.

De volgende morgen wordt u wakker van de geur van verse koffie. De ontbijttafel staat reeds gedekt.  Terug met z’n allen aan de grote tafels voor een stevig ontbijt. Een korte wandeling door het dorp en de bossen verfrist even de neus. Terug op de hoeve kunnen de kinderen zich uitleven op de trampoline of de gocarts, voor de ouderen een spelletje petanque of kubbing.  Intussen werden de stokbroodjes voor ’s middags reeds aangeleverd want de tijd is kort … om 14 u wordt u immers verwacht in Graide voor een rondleiding in de imkerij, gevolgd door een roofvogelshow. ’s Avonds wordt u verwend met een heerlijke ovengebakken ham uit de streek. De avond wordt nog lang met een leuke familiekwis, bierproeverij of familiefoto’s op het grote scherm.

Zondagmorgen is de ontbijttafel alweer rijkelijk gevuld: vers sinaasappelsap, heerlijke ham en andere artisanale charcuterie, kaas, honing uit de streek, fruit, verse yoghurt, huisgemaakte cake … De kinderen zorgden voor een glaasje Cava. Het is immers tijd voor uitgebreid zondags ontbijt …

’s Middags nog de laatste restjes van het weekend verorberen en dan keert iedereen stilletjes aan weer huiswaarts, met een heerlijk weekend in het geheugen gegrift.

 

Oma is jarig

Oma is jarig en we zetten ze in de bloemetjes

Op vrijdagavond komt de hele familie aan op de hoeve want oma is jarig, De ardeense lasagnes zijn een perfecte oplossing, ook voor de laatkomers. Oma wordt de avond zelf nog in de bloemetjes gezet bij het haardvuur .

Op zaterdag verzorgen we uw ontbijt: verse chocolademelk, verse eitjes, Ardeense ham, … Na een korte platte rust staat er in de namiddag avontuur op het menu: voorzien van stevige stapschoenen rijdt u naar het Survival-dorp waar een hindernissen-parcours uitgewerkt is. Ieder doet hieraan mee op oma na natuurlijk. Zij kan het spektakel langs de kant volgen en zien hoe lenig haar kleinkinderen wel zijn. Het belooft een spannende maar prettige namiddag te worden voor zowel jong als oud.

Het survival parkoer is er voor jong en oud.

Eenmaal terug staat er een mooie barbecue klaar. Samen met verse groentjes en een streekbiertje/trappist kunt u genieten van een puur stukje vlees van eigen bodem.
s’Avonds is er tijd voor ontspanning: de ouderen zetelen met een fijn glas wijn in de sofa’s dicht bij het brandend vuur. De jongeren begeven zich naar hun eigen stekje met zetels en muziek-installatie voor een partijtje pingpong of ze nemen een spel uit onze uitgebreide spelotheek.
De volgende morgen om 9u staat het ontbijt terug voor u klaar. Hierna vertrekt u voor een mooie wandeling met als eindstation een klein en knus restaurantje, helemaal voor u alleen. In de namiddag nog even genieten van het samen zijn en dan kan u alweer dromen van een volgende weekend in de Ardennen want volgend jaar is oma terug jarig.