Avontuur met de kids

Op avontuur met de kids in de Ardennen

Op vrijdagmiddag komt u voor de files bij ons aan zodat u alle zorgen van de voorbije werkweek van u af kan laten glijden. De kinderen leven zich al uit in de tuin en bij de dieren. Dan is het tijd voor een zelf meegebrachte kaasschotel. We maken het niet te laat want ‘s morgens moet u vroeg uit de veren voor een drukke dag.

In de voormiddag gaat de groep samen op survival. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gerust alles meedoen. Mama’s met buggies volgen het traject op de voet of vanuit de cafetaria. Eenmaal terug thuis en gedoucht, wacht u reeds verse soep en broodjes. Ondertussen zijn de fietsen geleverd en is het tijd voor de sportieve leden van de groep om een helse tocht te maken door het bos met als eindbestemming een sfeervol café. ‘s Avonds een heerlijke barbecue met een buffet van verse groentjes, aanschuiven maar …

Het avontuur voor de kids gaat s’avonds gewoon verder met een dropping door het bos met de nodige informatie en begeleiding.

De volgende morgen wordt u verwend met een uitgebreid streekontbijt. Daarna gaan we samen met de kinderen de dieren voederen en krijgen ze meer uitleg over de kerkuil die bij ons woont. Het ontleden van een braakbal maakt het geheel kompleet. Na het ontbijt wordt de groep in twee groepen ingedeeld, die de fotozoektocht in het dorp zo goed mogelijk proberen te volbrengen. Ideaal voor jong en oud. Over de middag spaghetti want daarna maken we ons klaar voor de dropping. In twee groepen worden de ouders met kinderen gedropt en na 1u30 wandelen en zoeken komt iedereen moe maar tevreden terug op de hoeve (Ouders met hele kleine kinderen gaan naar het kinderpark voor een dag vol kinderpret). Nog even genieten van de laatste zon en dan is het helaas alweer tijd om de koffers te pakken.

Verrassingsweekend Ardennen

Verrassingsweekend in de Ardennen is ongedwongen genieten

Doordat enkel de organisator op de hoogte is van het verrassingsweekend in de Ardennen, is het voor de groep extra leuk arriveren op de hoeve.

De sfeerverlichting brandt, alsook het haardvuur. De tafel is mooi gedekt en de koelkasten zitten vol lekkernijen. Ontspanning vanaf het eerste moment. Een lichte maaltijd is voorzien. Voor wie later aankomt, kan de schotel vlug nog eens in de oven. Op zaterdagmorgen staat iedereen om 9 u stipt aan de ontbijttafel, u hebt immers een drukke dag voor de boeg. Om 10u30 vertrekt het konvooi. Een survivalparkoers staat als eerste op het programma. Spanning verzekerd voor alle leeftijden.

Moe maar voldaan keert u terug naar de hoeve, een verkwikkende douche nemen en dan een bezoek aan een gepassioneerde imker. Ook de kennismaking (van zeer nabij) met de roofvogels is een aparte ervaring. ‘s Avonds doet u zich tegoed aan een authentieke beenhesp uit de oven. Nog net voor het slaapmutsje even naar buiten met de zaklampen voor een kleine wandeling op de heuvels van Malvoisin. De volgende morgen wacht u terug een stevig ontbijt en daarna op weg door de bossen.

S’avonds is er beenhesp uit de oven.

De volgende afspraak is in een gezellige taverne waar u uw meegebrachte broodjes nuttigt onder het genot van een heerlijk streekbiertje. Na de lunch splitst de groep zich in wandellustigen en diegene die moe maar voldaan terug naar de vakantiewoning gaan met de auto’s. Het weekend eindigt met een vrije namiddag. Gewoon lekker keuvelen op het terras of nog even een bezoek aan het boekendorp Redu, alles kan.