skip to Main Content
0032 478 03 03 52 bieke@fermeduchateau.be

La petite dame – Bieke

In afwachting van mijn volledige nieuwe website en mijn eigen atelier in de oorspronkelijke bakkerij van de hoeve, heb ik op de website van onze vakantiewoning een tijdelijk plaatsje gevonden.

U bent waarschijnlijk via mijn instagram  of facebook op deze pagina gekomen op zoek naar info rond mijn gedroogde ZuurDesemStarter.

Links rogge starter, rechts tarwe starter

Met het pakketje kan je direct aan de slag. Het omvat:

  • zakje gedroogde desem, TARWE of ROGGE (binnekort ook SPELT)
  • handleiding reactivatie, onderhouden en gebruik, met tijdschema
  • brood recept, stap per stap met tijdschema
  • verrassend recept, leuk voor met de kinderen
  • Ondersteuning via mijn private Whatsapp desem clubje
  • prijs 10€ + 2€ bpost
  • Ik stuur ook op naar Nederland

Welke desem kies ik het best?

TARWE: Neutraler van smaak, niet zo krachtig als rogge. Breed te gebruiken met allerhande bloem.

ROGGE: Dit is een krachtige starter, een zuurder brood, momenteel is rogge iets moeilijker te vinden.

SPELT: Niet glutenvrij, maar wel een oplossing voor wie geen tarwe verdraagt. Geen krachtige starter.

Mocht u graag een starter toegestuurd krijgen of indien je met vragen zit, gelieve uw informatie hier achter te laten, dan contacteer ik u zo snel mogelijk.

Naar dit adres stuur ik uw gedroogd startpakket.
Om u toe te voegen aan de Whatsapp groep.
Starterpakket, inclusief starter, reactivatie, tijdschema, recepten, Whatsapp groep
10€ + 2€ bpost
Extra zakje gedroogde starter
5€ + 1€ bpost

Bakkerij – Atelier – WorkshopRuimte

Op het binnenplein van de hoeve heb je een bijgebouw waar we jaren geen gebruik hebben van gemaakt.

Doordat mijn baksels zodanig veel afname hebben bij het ontbijt en tijdens de workshops met mmeZsazsa, heb ik besloten dat mijn man deze ruimte moet ombouwen naar een leuke ruimte om te bakken, receptjes te proberen, maar ook om enkele mensen met me te laten genieten tijdens een workshopje van het desembakken of het drogen van kruiden of …

Leuk op te weten is dat dit de oorspronkelijke bakkerij van de boerderij betreft uit 1849 die we in ere gaan herstellen. Hier bakte men 1 x per week brood voor het ganse dorp in een houtoven. De bacteriën van 1849 zullen opnieuw hun werk kunnen doen en ons voorzien van lekker plaatselijk brood.

Dit was tevens de enige bakkerij van het dorp, waar men 1 x per week brood bakte),

Back To Top