Handleiding fornuis

Ons Lacanche fornuis is een waar genot om op te koken met tal van mogelijkheden.

  • 5 gasbekken van 5 kw, 4 kw, 3 kw, 3 kw, 1,5 kw
  • Coup-de-feu plaat boven 5 kw brander (sausen, garen van gerechten)
  • Grill – teppanyaki plaat te monteren boven de 2 x 3 kw branders
  • Electrische hete lucht oven + statische oven + bovengrill
  • Warmhoudkast tot 110°C

Onderhoud

Gelieve het fornuis NIET TE SCHUREN met harde sponsjes en agressief poetsproduct.

Het gas fornuis

Koken op gas garandeerd u een snelle keuken. Op de coup-de-feu plaat kan u schuiven met potten volgens de temperatuur, centraal = HEET, zijkant = MILD

Elektrische oven

We voorzien voldoende ovenschotels die je vlot kan wisselen tussen de koelkast, de oven en de warmhoud kast. Dit scheelt u al snel heel veel tijd tijdens uw “mise en place”.

Warmhoudkast 110°C

Stand 1 (30°C): Perfect om gebak te laten voorrijzen of om wafeldeeg te laten rijzen.

Stand 2 (50°C): Op deze stand kan je koude borden opwarmen.

Stand 3 (80°C):  Nadat uw ovenschotel klaar is en iedereen bediend, kan je de schotels WARM houden zonder aan te branden.

Stand 4 (110°C): Verder garen van ovenschotels. Ideaal indien de laatste mensen van uw gezelschap later aankomen en u het gerecht wil laten verder garen (bvb: lasagne, gratin aardappelen, witloof in de witte saus …) terwijl u de oven voor iets anders wenst te gebruiken.

De warmhoud kast is geen oven en is NIET bedoeld om een koud gerecht van de koelkast 5°C naar 110°C te brengen. Eerst opwarmen in de oven en dan laten verder garen in de warmhoud kast.

[printfriendly]