Handleiding Gotcha

gotcha
gotcha spelregels

gotcha

Voor wie is dit spel?

Voor alle leeftijden. Sluit kinderen van 6 jaar niet uit. Ze zijn sneller van geest dan je zou vermoeden. In mijn ervaring winnen kinderen dit spel heel gemakkelijk omdat ze goed zijn in het maken van verbonden waarna ze daarna dodelijk toeslaan!

Doel van Gotcha

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk deelnemers te vermoorden zonder zelf vermoord te worden. Winnaar van het Gotcha!-spel is degene die op de laatste dag te Malvoisin de meeste moorden op zijn naam heeft zonder zelf vermoord te zijn. Er is 1 spelleider die overzicht heeft over het spel (Deze mag ons altijd contacteren alvorens uw verblijf)

Spelregels

Het Gotcha!-spel komt voort uit de gelijknamige film ‘Gotcha!’. Het is de bedoeling om gedurende uw verblijf in de groepsaccommodatie “la ferme du chateau” zoveel mogelijk deelnemers te vermoorden. Hiertoe verkrijgt men een kaartje met daarop de naam van je slachtoffer. Dit kaartje moet je altijd bij je dragen!

Vragen van andere spelers of je al vermoord bent of niet, hoef je niet naar waarheid te beantwoorden, het is toegestaan hierover te liegen of niets te zeggen.

De Gotcha moord

De moord moet plaatsvinden zonder ooggetuigen, en dient te worden uitgevoerd op een van de volgende manieren: lichte tik op het hoofd, doodskus op de wang. Fluister zacht in hun oor “Gotcha!”

Ooggetuigen

Belangrijk bij de moord is dat er geen andere ooggetuigen aanwezig mogen zijn dan jijzelf en het slachtoffer. Onder ooggetuigen worden mensen verstaan die de moord zichtbaar hebben zien gebeuren en die bij de groep horen. Let wel: anonieme mensen op een wandeling of op café behoren dus niet tot ooggetuigen! Bij onenigheid over het wel of niet zijn vermoord beslist de spelleider!

Zijn er echter ooggetuigen, dan wordt deze poging ongeldig verklaard en dient de moordenaar een tweede poging te ondernemen. Deze poging zal echter veel moeilijker zijn gezien uw slachtoffer u ten allen tijde in de gaten zal houden.

Na de moord

Indien het is gelukt om je slachtoffer te vermoorden, moet het slachtoffer zijn kaartje met zijn target afgeven aan jou, zodat je op het volgende slachtoffer kunt focussen. Het getikte slachtoffer geeft het kaartje met zijn naam af aan de spelleider – in alle discretie.

U bent dood

Vertel nooit tegen iemand dat je niet meer in het spel zit!, want in dat geval zal helaas niemand je meer vrezen, en krijgen de overgebleven deelnemers te veel spelinzicht en wordt het spel minder spannend. Wees dus ten allen tijde op je hoede. Je kunt overal worden vermoord, behalve op de slaapkamer, douche of toilet, op deze plaatsen ben je onsterfelijk. Let dus op wie achter jou de trap op komt gelopen.

Voor de spelleider

Maak een blad klaar met vakjes waarin je de namen tikt van de deelnemers. Raadpleeg best voor uw verblijf wie wil deelnemen.

Mieke
Bo
Erwin
Hilde
Johnny
Martine
Ilse
Ann
Danny
Ria
Hannelore
Stijn
Anouk
Savio
Lieze
Jos

Knip de kaartjes uit en plooi die samen en schijf de naam op van de persoon die volgt in de rij.

Iedereen dient de persoon die volgt op het blad te vermoorden.

  • Mieke vermoordt Bo.
  • Bo vermoordt Erwin,
  • Erwin vermoordt Hilde,
  • Hilde vermoordt Johnny … … en Jos vermoordt Mieke.
  • Op deze manier is de cikel rond.

Begin de eerste avond van het verblijf met het spel, maar wacht best tot na het dessert van de eerste avond, er is niets zo spijtig als mensen die nog niet de focus op het spel hebben want eenmaal de briefjes uitgedeeld, is er geen weg meer terug. Geef ook ruim de mogelijkheid om vragen te stellen voor de aanvang van het spel.

[printfriendly]

[symple_callout fade_in=”false” button_text=”Ontdek het hier” button_url=”http://www.fermeduchateau.be/” button_color=”red” button_size=”medium” button_border_radius=”3px” button_target=”self” button_rel=”none” button_icon_left=”None” button_icon_right=”None”] Toplocatie GOTCHA [/symple_callout]