Avontuur met de kids

Op avontuur met de kids in de Ardennen

Bij aankomst leven de kinderen zich onmiddellijk uit in de tuin en op de gocarts. Onder het genot van een trappistje kan u de zorgen van de voorbije werkweek van u laten afglijden. Dan is het tijd voor een zelf meegebrachte kaasschotel. We maken het niet te laat want ‘s morgens moet u vroeg uit de veren voor een drukke dag.

Na het ontbijt vertrekt u richting Chevetogne. De koelboxen met het lunchpakket zitten in de auto. De kinderen, zowel klein als groot, kunnen een hele dag ravotten in dit speelparadijs. Ook met buggies kan u hier overal naartoe. Eenmaal terug thuis en gedoucht, wacht u een heerlijke barbecue met een buffet van verse groentjes, aanschuiven maar …

De volgende morgen wordt u weer verwend met ons uitgebreid streekontbijt. Daarna gaan we samen met de kinderen de kippen voederen en krijgen ze meer uitleg over de kerkuil die bij ons woont. Het ontleden van een braakbal maakt het geheel kompleet. Na het ontbijt wordt de groep in twee groepen ingedeeld, die de fotozoektocht in het dorp zo goed mogelijk proberen te volbrengen. Ideaal voor jong en oud. Over de middag spaghetti want daarna maken we ons klaar voor de dropping. In twee groepen worden de ouders met kinderen gedropt en na 1u30 wandelen en zoeken komt iedereen moe maar tevreden terug op de hoeve (Ouders met hele kleine kinderen gaan naar het kinderpark voor een dag vol kinderpret). Nog even genieten van de laatste zon en dan is het helaas alweer tijd om de koffers te pakken.

Verrassingsweekend

Verrassingsweekend in de Ardennen is ongedwongen genieten

Doordat enkel de organisator op de hoogte is van het verrassingsweekend in de Ardennen, is het voor de groep extra leuk arriveren op de hoeve.

De sfeerverlichting brandt, alsook het haardvuur.  Alles is netjes gepoetst.  Ontspanning vanaf het eerste moment. Een quichebuffet is voorzien. Voor wie later aankomt, kan alles in de warmhoudkast.

Op zaterdagmorgen staat iedereen om 9 u stipt aan de ontbijttafel, u hebt immers een drukke dag voor de boeg. Om 10u30 vertrekt het konvooi. Een survivalparkoers staat als eerste op het programma. Spanning verzekerd voor alle leeftijden. Moe maar voldaan keert u terug naar de hoeve, een verkwikkende douche nemen en dan terug op weg voor een bezoek aan een gepassioneerde imker. Ook de kennismaking (van zeer nabij) met de roofvogels is een aparte ervaring, een broodje en drankje zijn ter plaatse voor u voorzien. ‘s Avonds doet u zich tegoed aan een authentieke beenhesp uit de oven. Nog net voor het slaapmutsje even naar buiten met de zaklampen voor een kleine wandeling op de heuvels van Malvoisin.

De volgende morgen wacht u terug een stevig ontbijt en daarna op weg door de bossen.

De volgende afspraak is in een gezellige taverne waar u uw meegebracht waar u kan genieten van een heerlijk streekbiertje. Hierna splitst de groep zich in wandellustigen en diegene die moe maar voldaan terug naar de vakantiewoning gaan met de auto’s. Het weekend eindigt met een vrije namiddag. Gewoon lekker keuvelen op het terras of nog even een bezoek aan het boekendorp Redu, alles kan.