Midweek Home & Breakfast

Tijdens de midweek kan u ook als groep onze vakantiewoning huren in een kamer- en ontbijtformule.

We ontvangen u persoonlijk en geven graag info omtrent wandelingen, fietsroutes of uitstappen in de streek. We zorgen voor opgemaakte bedden en badhanddoeken en ’s morgens een heerlijk streekontbijt. U beschikt echter niet alleen over een kamer en ontbijt, maar u mag ook gebruik maken van de volledig uitgeruste keuken, alsook eigen dranken nuttigen.

U kan dus gezellig zelf uw potje koken, maar onze partner-traiteurs kunnen ook voor u een heerlijk menu bereiden, net als op restaurant, onder het genot van uw eigen wijnen.

Uiteraard kan u uw (electrische) fiets binnen stallen en opladen aan ons laadstation.

kamer en ontbijtformule

incl. Handdoeken en opgemaakte bedden, schoonmaak en ontbijt
incl. Gebruik keuken, eigen dranken toegelaten
incl. Toeristenbelasting

aankomst mogelijk van maandag tot donderdag

prijzen per overnachting

500 euro voor 5 kamers (max. 10 pers.)

900 euro voor 9 kamers (max. 18 personen), incl. speelzaal

35 euro voor extra persoon op de kamer

 

Familieweekend

Gezellig samen op familieweekend

Op zoek naar een geschikte locatie voor een gezellig weekendje genieten met de hele familie?

Opa, oma, kinderen en kleinkinderen, ruimte genoeg tot 30 personen.

Na maanden spanning is het eindelijk zover, op vrijdag druppelt geleidelijk iedereen van de familie binnen. In de stal staat een uitgebreide collectie streekbieren ter beschikking, op vraag ook wijn en cava, water en limonade (of u brengt die zelf mee). Geen uren werk in de keuken want een vers spaghettipakket staat klaar om de hongerige magen te vullen. En dan een avond lang gezellig bijpraten. Eenmaal de kindjes in bed, ook even rust voor de volwassenen.

De volgende morgen wordt u wakker van de geur van verse koffie. De ontbijttafel staat reeds gedekt.  Terug met z’n allen aan de grote tafels voor een stevig ontbijt. Een korte wandeling door het dorp en de bossen verfrist even de neus. Terug op de hoeve kunnen de kinderen zich uitleven op de trampoline of de gocarts, voor de ouderen een spelletje petanque of kubbing.  Intussen werden de stokbroodjes voor ’s middags reeds aangeleverd want de tijd is kort … om 14 u wordt u immers verwacht in Graide voor een rondleiding in de imkerij, gevolgd door een roofvogelshow. ’s Avonds wordt u verwend met een heerlijke ovengebakken ham uit de streek. De avond wordt nog lang met een leuke familiekwis, bierproeverij of familiefoto’s op het grote scherm.

Zondagmorgen is de ontbijttafel alweer rijkelijk gevuld: vers sinaasappelsap, heerlijke ham en andere artisanale charcuterie, kaas, honing uit de streek, fruit, verse yoghurt, huisgemaakte cake … De kinderen zorgden voor een glaasje Cava. Het is immers tijd voor uitgebreid zondags ontbijt …

’s Middags nog de laatste restjes van het weekend verorberen en dan keert iedereen stilletjes aan weer huiswaarts, met een heerlijk weekend in het geheugen gegrift.

 

Midweek off-site meeting

Een midweek off-site bevordert de creativiteit

Nood om even met een klein groep op off-site te gaan?

Tijdens de midweek kan u ook per dag bij ons terecht in een all-in formule.

Directie-retraite, brainstorming, workshop, training of welke off-site sessie ook, onze woning is een perfecte locatie voor ongestoord en creatief vergaderen, ver weg van stress, drukte en lawaai.

 • U beschikt over 5 of 9 kamers.
 • Elk met eigen badkamer en toilet
 • Opgemaakte bedden en badhanddoeken, net als op hotel.
 • s’ Morgens zorgen we voor een heerlijk streekontbijt met zicht op de weidse tuin.
 • Tijdens uw verblijf kan u ongestoord gebruik maken van de hele benedenverdieping, inclusief de keuken.
 • Ook de verzorging van maaltijden (geleverd of met bediening) is mogelijk.

Aankomst & Vertrek

 • Vroegste aankomst maandag 16u
 • Laatste vertrek vrijdag 10h

Prijzen

 • @1night: 16h tot 10h: 500€ voor 5 kamers
  • @work: extra tijd 10h tot 16h: 200€
 • @1night: 16h tot 10h: 900€ voor 9 kamers
  • @work: extra tijd 10h tot 16h: 300€
 • @2nights: 16h tot 10h: 1800€ voor 9 kamers
  • @work: extra tijd 10h tot 16h: 300€

Neem contact met ons op voor een gedetailleerde offerte.

Avontuur met de kids

Op avontuur met de kids in de Ardennen

Op vrijdagmiddag komt u voor de files bij ons aan zodat u alle zorgen van de voorbije werkweek van u af kan laten glijden. De kinderen leven zich al uit in de tuin en bij de dieren. Dan is het tijd voor een zelf meegebrachte kaasschotel. We maken het niet te laat want ‘s morgens moet u vroeg uit de veren voor een drukke dag.

In de voormiddag gaat de groep samen op survival. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gerust alles meedoen. Mama’s met buggies volgen het traject op de voet of vanuit de cafetaria. Eenmaal terug thuis en gedoucht, wacht u reeds verse soep en broodjes. Ondertussen zijn de fietsen geleverd en is het tijd voor de sportieve leden van de groep om een helse tocht te maken door het bos met als eindbestemming een sfeervol café. ‘s Avonds een heerlijke barbecue met een buffet van verse groentjes, aanschuiven maar …

Het avontuur voor de kids gaat s’avonds gewoon verder met een dropping door het bos met de nodige informatie en begeleiding.

De volgende morgen wordt u verwend met een uitgebreid streekontbijt. Daarna gaan we samen met de kinderen de dieren voederen en krijgen ze meer uitleg over de kerkuil die bij ons woont. Het ontleden van een braakbal maakt het geheel kompleet. Na het ontbijt wordt de groep in twee groepen ingedeeld, die de fotozoektocht in het dorp zo goed mogelijk proberen te volbrengen. Ideaal voor jong en oud. Over de middag spaghetti want daarna maken we ons klaar voor de dropping. In twee groepen worden de ouders met kinderen gedropt en na 1u30 wandelen en zoeken komt iedereen moe maar tevreden terug op de hoeve (Ouders met hele kleine kinderen gaan naar het kinderpark voor een dag vol kinderpret). Nog even genieten van de laatste zon en dan is het helaas alweer tijd om de koffers te pakken.

Verrassingsweekend Ardennen

Verrassingsweekend in de Ardennen is ongedwongen genieten

Doordat enkel de organisator op de hoogte is van het verrassingsweekend in de Ardennen, is het voor de groep extra leuk arriveren op de hoeve.

De sfeerverlichting brandt, alsook het haardvuur. De tafel is mooi gedekt en de koelkasten zitten vol lekkernijen. Ontspanning vanaf het eerste moment. Een lichte maaltijd is voorzien. Voor wie later aankomt, kan de schotel vlug nog eens in de oven. Op zaterdagmorgen staat iedereen om 9 u stipt aan de ontbijttafel, u hebt immers een drukke dag voor de boeg. Om 10u30 vertrekt het konvooi. Een survivalparkoers staat als eerste op het programma. Spanning verzekerd voor alle leeftijden.

Moe maar voldaan keert u terug naar de hoeve, een verkwikkende douche nemen en dan een bezoek aan een gepassioneerde imker. Ook de kennismaking (van zeer nabij) met de roofvogels is een aparte ervaring. ‘s Avonds doet u zich tegoed aan een authentieke beenhesp uit de oven. Nog net voor het slaapmutsje even naar buiten met de zaklampen voor een kleine wandeling op de heuvels van Malvoisin. De volgende morgen wacht u terug een stevig ontbijt en daarna op weg door de bossen.

S’avonds is er beenhesp uit de oven.

De volgende afspraak is in een gezellige taverne waar u uw meegebrachte broodjes nuttigt onder het genot van een heerlijk streekbiertje. Na de lunch splitst de groep zich in wandellustigen en diegene die moe maar voldaan terug naar de vakantiewoning gaan met de auto’s. Het weekend eindigt met een vrije namiddag. Gewoon lekker keuvelen op het terras of nog even een bezoek aan het boekendorp Redu, alles kan.

Oma is jarig

Oma is jarig en we zetten ze in de bloemetjes

Op vrijdagavond komt de hele familie aan op de hoeve want oma is jarig, De ardeense lasagnes zijn een perfecte oplossing, ook voor de laatkomers. Oma wordt de avond zelf nog in de bloemetjes gezet bij het haardvuur .

Op zaterdag verzorgen we uw ontbijt: verse chocolademelk, verse eitjes, Ardeense ham, … Na een korte platte rust staat er in de namiddag avontuur op het menu: voorzien van stevige stapschoenen rijdt u naar het Survival-dorp waar een hindernissen-parcours uitgewerkt is. Ieder doet hieraan mee op oma na natuurlijk. Zij kan het spektakel langs de kant volgen en zien hoe lenig haar kleinkinderen wel zijn. Het belooft een spannende maar prettige namiddag te worden voor zowel jong als oud.

Het survival parkoer is er voor jong en oud.

Eenmaal terug staat er een mooie barbecue klaar. Samen met verse groentjes en een streekbiertje/trappist kunt u genieten van een puur stukje vlees van eigen bodem.
s’Avonds is er tijd voor ontspanning: de ouderen zetelen met een fijn glas wijn in de sofa’s dicht bij het brandend vuur. De jongeren begeven zich naar hun eigen stekje met zetels en muziek-installatie voor een partijtje pingpong of ze nemen een spel uit onze uitgebreide spelotheek.
De volgende morgen om 9u staat het ontbijt terug voor u klaar. Hierna vertrekt u voor een mooie wandeling met als eindstation een klein en knus restaurantje, helemaal voor u alleen. In de namiddag nog even genieten van het samen zijn en dan kan u alweer dromen van een volgende weekend in de Ardennen want volgend jaar is oma terug jarig.